Śniadanie online z BALAJCZA: „Nie tylko <<Bonjour>> - grzeczność po francusku”

  • 10.07.2025 godz. 08:00 - 09:00
  • PL, online online
  • online
  • BALAJCZA sp. z o.o.
  • ul. Kotylion 2
  • 02-860 Warszawa
  • PL
Szczegóły

„Nie tylko <<Bonjour>> - grzeczność po francusku” Grzeczność to umiejętność zachowania się w grupie społecznej. Pozostaje w ścisłym związku z systemem wartości każdego narodu. Znajomość formułek grzecznościowych jest niezbędna przy wyjeździe za granicę, a w szczególności do Francji, która od wieków słynie z „bon tonu” Jednak proste z pozoru zwroty nie są łatwe w użyciu. Porozmawiamy o tym na kolejnym Śniadaniu on-line „Nie tylko <<Bonjour>> - grzeczność po francusku” w czwartek 10 lipca o godz. 8:00.

report image
„Nie tylko <<Bonjour>> - grzeczność po francusku”

Grzeczność to umiejętność zachowania się w grupie społecznej. Pozostaje w ścisłym związku z systemem wartości każdego narodu.  Znajomość formułek grzecznościowych jest niezbędna przy wyjeździe za granicę, a w szczególności do Francji, która od wieków słynie z „bon tonu” Jednak  proste z pozoru zwroty nie są łatwe w użyciu.  

Porozmawiamy o tym na kolejnym Śniadaniu on-line „Nie tylko <> - grzeczność po francusku” w czwartek 10 lipca o godz. 8:00. 

Dowiecie się Państwo między innymi:   
·      Kiedy NIE mówić „pardon”? 
·      Jakie jest 7 etapów uścisku ręki? 
·      Jak się zwracać do francuskiej teściowej? 
·      Co najbardziej denerwuje francuskich kelnerów? 
·      Czy mówienie po imieniu oznacza przejście na „Ty”? 
·      Które narody należą do „krajów kokosu” a które do „krajów brzoskwini”?   
Spotkanie poprowadzi pani Kamila Radzyńska – trenerka biznesu, specjalistka od komunikacji międzykulturowej, członkini SIETAR Polska, R&D Manager z doświadczeniem w handlu zagranicznym, romanistka, pasjonatka Dalekiego Wschodu, laureatka Konkursu wiedzy o Francji organizowanego przez radio PR III i France Inter.     

Spotkanie odbędzie się w języku polskim. 
W celu potwierdzenia obecności prosimy o kontakt: 
Timea Balajcza, spotkania@balajcza.pl tel.: +48 601 913 446
 
Zapisując się na webinar, zgadzasz się na przesłanie informacji marketingowych od BALAJCZA sp. z o.o. i przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Polityką ochrony danych osobowych zamieszczoną na stronie www.balajcza.pl. 
Informujemy, iż udział w „Śniadaniach online z BALAJCZA” oraz „Warsztatach online z BALAJCZA” jest tożsamy z wyrażeniem zgody na wykorzystanie i rozpowszechnienie przez organizatora, czyli BALAJCZA sp. z o.o. (KRS 0000659805), wizerunku osób uczestniczących w „Śniadaniach online z BALAJCZA” oraz „Warsztatach online z BALAJCZA”, przewidzianej w art. 81 Ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

report sponsors
  • BALAJCZA sp. z o.o.
  • ul. Kotylion 2
  • 02-860 Warszawa
  • PL
Szczegóły

Pozostałe wydarzenia

Dzień otwarty w magazynie SUUS w Krakowie

  • 03.07.2025
  • PL 32-002 , Kokotów

Serdecznie zapraszamy na dzień otwarty w magazynie ROHLIG SUUS Logistics w Krakowie. Podczas spotkania uchylimy przed Państwem drzwi do naszego logistycznego świata i odpowiemy na najbardziej nurtujące pytania.

Śniadanie online z BALAJCZA: „Québec i Côte Est - Wschodnie Wybrzeże”

  • 26.06.2025
  • PL online, online

„Québec i Côte Est - Wschodnie Wybrzeże” Zapraszamy na wspólne poznawanie Kanady w czasie Śniadania on-line „Québec i Côte Est - Wschodnie Wybrzeże” w czwartek 26 czerwca o godz. 8.00. Wyjątkową atmosferę tego regionu buduje jego odrębność kulturowa, tworząc pomost między starym kontynentem a „Nowym Światem”. Płynąc legendarną rzeką Świętego Wawrzyńca odkrywamy wspaniałe miasta o bogatym dziedzictwie architektonicznym.

Webinar – Tax Disputes Landscape ’25

  • 24.06.2025
  • PL 00-633, Warszawa

24 czerwca o godzinie 10.00 zapraszamy do udziału w webinarium PwC poświęconemu sporom podatkowym w Europie Środkowo-Wschodniej (CEE), które będziemy prowadzić wspólnie z ekspertami z biur PwC w regionie CEE oraz PwC w Niemczech.

Wynagrodzenie za pracę twórczą

  • 11.06.2025
  • PL online, online

Praca twórcza wciąż rodzi wiele pytań – zarówno po stronie pracodawców, jak i pracowników.